Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014


     Στις μέρες που διανύουμε, ξέρω... άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις, όμως είναι θεραπευτικό, για τους ίδιους τους εαυτούς μας, να αναζητούμε διεξόδους από την καθημερινότητα. 
Πέρα όμως από το προσωπικό όφελος συμμετέχοντας σε δράσεις, όπως η "ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ" αποκτάμε την ταυτότητα του ενεργού πολίτη, ο οποίος γνωρίζει τον κόσμο γύρω του και έχει φωνή. Δεν μένει παθητικός δέκτης των μηνυμάτων που του περνάει το κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά με διάλογο, κριτική διάθεση και ανάγκη για συμμετοχή στα κοινά βάζει την προσωπική του σφραγίδα. 
Κάπως έτσι φαντάζονται η ψυχολόγος, η κοινωνική λειτουργός κι η κοινωνιολόγος του Κέντρου τους Χιώτες και τις Χιώτισσες: Ενεργούς πολίτες που αφήνουν στην άκρη τα προβλήματα, φοράνε το καλό τους χαμόγελο και γιατί όχι, καβαλάνε το ποδήλατο τους και βγαίνουν στον δρόμο, προκειμένου να δώσουν το στίγμα τους.
Διανύοντας την διαδρομή: Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα (Βουνακίου) - Λεωφ. Δημοκρατίας- Πολυτεχνείου - Λεωφ. Αιγαίου – Κόκαλη – Λιβανού - Λεωφ. Ενώσεως - Λεωφ. Κονταρίου – Καραβά - Καλβοκορέση – Αγ. Νικολάου – Τρούλου – Λάζου - Παλιό Δημαρχείο Θυμιανών και επιστροφή, δηλώνουν, χωρίς φωνή, την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για χαμένες ιδέες και αξίες, όπως:

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΦΙΛΙΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Το κάλεσμα για την "ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ" απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, θρησκείας και εθνικότητας.
Σας περιμένουμε όλους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου